نام پروژه : تله کابین فیروز کوه
طراحی و تولید اجرای نمای شیشه ای اسپایدر به همراه زیر سازی فلزی حدود 2000 متر و 2500 متر نمای کامپوزیت و درب های اتوماتیک
نام پروژه مترو شهر آفتاب تهران
موضوع : طراحی ، تولید و اجرای شیشه نما به صورت اسپایدری 2000 مترمربع و هندریل 300 مترمربع
نام پروژه ترمینال شرق
تولید و اجرای شیشه های هندریل به متراژ 1000 مترمربع و ستون شیشه ای به متراژ800 مترمربع
نام پروژه : هتل کوثر
توضیح پروژه طراحی تولید واجرا شیشه تالارها ، لابی،آسانسور، هندریل ونما
نام پروژه : شهرداری ساوه
شیشه دوجداره با اجرا به صورت یو چنل حدود 4500 مترمربع
نام پروژه : کوروش
آبندی نمای خشک با چسب سیلیکون مخصوص
نام پروژه : بندر آفتاب
تولید شیشه نما حدود 2000 مترمربع

اسپایدر

نمای شیشه ای اسپایدر

نمای شیشه ای اسپایدر بعنوان یک نمای ثابت نقطه ای (point fixed glass)امروزه از پر کاربردترین نماهای مدرن شیشه در مقایسه با سیستمهای مشابه مانند کرتین وال می باشد. این نوع نما بعلت سیستمهای متنوع سازه ای اعم از سازه اصلی (کابل، راد و شیشه) و فرعی (یراق آلات اسپایدر) و شیشه های متصله و همچنین ایجاد سطح شفاف گسترده نما بعلت عدم وجود فریمهای نگهدارنده شیشه، سیل عظیمی از توجهات به خصوص از جانب معماران را به خود معطوف داشته است.

سازه های پشتیبان نمای اسپایدر

یکی از مزیت های نمای اسپایدر استفاده از سیستم های نگهدارنده متنوع می باشد ، به عنوان نمونه می توان از سازه های فلزی با مقاطع مختلف لوله ای و مربعی ، کابل ها ، خرپاها و رادها نام برد. امروزه یکی از پرکاربردترین نوع سازه های نگهدارنده استفاده از سازه های شیشه ای در نماهای اسپایدر است که دید کاملا شفاف از نمای ساختمان را به کاربران می دهد.

در انتخاب نوع سازه مهمترین نکته مقاومت نهایی سازه در مقابل نیروهای وارده مانند بارمرده وزن نما ، بارزنده بر سقف های شیشه ای و بارهای عمود بر صفحه مانند باد و زلزله می باشد.

توجیه اقتصادی استفاده از نماهای اسپایدر

برخلاف باور عمومی که نمای اسپایدر را از نماهای گران ساختمانی معرفی می کنند ، اگر با دید فنی و مهندسی در انتخاب نوع نمای اسپایدر بکار ، شیشه بکار رفته و یرآق آلات از دقت کافی بهره گرفته شود می توان از نمای اسپایدر بعنوان نماهای بسیار موجه اقتصادی در مقایسه با سیستم های مشابه مانند کرتین وال نام برد.

بطور کلی می توان از موارد زیر در راستای بهینه نمودن نمای اسپایدر بهره برد:

  • استفاده از مدول حداکثری شیشه ها با درنظر گرفتن ابعاد جام خام شیشه
  • استفاده از یراق آلات اسپایدر سبکتر با انجام محاسبات مربوطه
  • سبک سازی سازه ها (بعنوان نمونه استفاده از سازه های پاندولی در ویترین ها و نماها)

یراق الات اسپایدر

اتصالات اسپایدر وزن شیشه را تحمل کرده و بار آن را به سازه اصلی انتقال می دهند. در مقایسه با سیستمهای مشابه، اتصالات اسپایدر هر پنل شیشه ای را بوسیله ۴ نقطه نگهداشته و علاوه بر کم نمودن سایز سازه اصلی، شفافیت حجمی نما را افزایش می دهد. نوع یراق الات اسپایدر به نوع شیشه و سازه نگهدارنده پوسته نما بستگی دارد.

  

انعطاف پذیری و فرم پذیری نماهای شیشه ای با سیستم اسپایدری

تنوع زیاد از انواع یراق آلات اسپایدری این امکان را به طراح می دهد که هر نوع Shapeو فرمی را که مد نظر اوست به سطح و نمای شیشه ای خود بدهد. حتی اگر فرم مد نظر وی طوری باشد که با یراق آلات موجود امکان اجرای آن وجود نداشته باشد می توان با کمک کارشناسان طراحی صنعتی کارخانه ها یراق مورد نظر را طراحی و تولید نمود.

امکان بازشو کردن نمای اسپایدر

شرکتهای تولید کننده یراق آلات اسپایدری این کمبود را با طراحی و تولید سیستم های بازشو اسپایدری مرتفع نموده اند. گفتنی است شرکت ایستا اولین و تنها مجموعه ای است که در ایران این سیستم را اجرا نموده است.

عملکرد سیستم های اسپایدری در برابر زلزله و طوفانهای شدید

بدلیل عدم وجود فریم برای نگهداشتن شیشه و انتقال وزن به سازه بوسیله روتلها و معلق بودن شیشه ها، در هنگام جابجایی های ناشی از تنش نیروهای وارد به ساختمان؛ عملکرد این سیستم فوق العاده است، همچنین بخاطر درز یک سانتیمتری بین شیشه ها امکان برخورد شیشه ها و لبه به لبه شدن آنها تقریباً غیر ممکن است.